Manege

Welkom bij Stalhouderij - Manege Vosse

Om U enigzins wegwijs te maken op onze manege kunt u op onze website allerlei informatie vinden.

Manege Vosse is een FNRS manege waar iedereen plezier kan beleven aan en met paarden en pony's op zijn eigen niveau en daarbij in zijn waarde wordt gelaten. Uiteraard hoort hier ook bij dat onze paarden en pony's een goede verzorging krijgen.

 

Onze paarden

Wij hebben verschillende soorten paarden en pony's, de meeste worden zowel onder het zadel bereden als aangespannen.

De paarden zijn over het algemeen op stal goed te vertrouwen, zijn er bijzonderheden dan staat dat op de staldeur vermeld.

 

Veiligheid

Om alles veilig te laten verlopen gelden er natuurlijk regels, deze zijn te vinden bij de huisregels die op de bakdeur vermeld zijn.

Bij onze manege staan veilig en verantwoord paardrijden voorop, wij zijn dan ook in het bezit van een veiligheidscertificaat van de Stichting Veilig Paardrijden.  Een veiligheidscap ( CE keurmerk of EN 1384 ), rijlaarzen of jodhpurs met chaps zijn dan ook verplicht voor iedereen die zich op het terrein te paard bevindt. Kampt u met bepaalde gezondheidsklachten, stel ons hiervan op de hoogte zodat wij in geval van nood weten hoe te handelen.

 

Zelf poetsen en opzadelen

Om het contact met de dieren te bevorderen, verzorgen en zadelen alle ruiters hun paard zelf. om dit rustig te kunnen doen is het advies om ruim voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Uiteraard kunt U ons om hulp vragen, wij helpen U graag. 

 

Verzorg paard of pony

Ook is het bij ons mogelijk om een verzorg paard of pony te hebben, heb jij een favoriet en wil jij deze gaan verzorgen neem contact op om dit te regelen.

 

 Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen zijn bij ons welkom. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt het lesgeld te betalen. Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem voor de spelregels en veelgestelde vragen.